Scrisoare din viitor

,, Dragă, eu din trecut,

Acum 13 august 2025, 5 ani mai târziu mă uit în spate și văd cât am crescut. Am trecut prin cele mai grele momente pe care ți le poți imagina la 21 ani. Să rămâi mereu cu speranța că indiferent de greul pe care îl vei întâni, vei avea puterea de a trece peste, de multe ori singur, dar de cele mai multe ori cu oameni lângă tine. Apreciază tot ce e în jurul tău. Oameni. Lucruri. Absolut tot ce vine și pleacă în și din viața ta.

Să începem cu începutul. În sfârșit ai un job mișto, unde nu mai trebuie să dai socoteală în stânga și în dreapta pentru deciziile pe care le iei. Toți oamenii din companie te apreciază pentru eforturile pe care le-ai depus și le depui ca să te diferențiezi de restul oamenilor. Momentul în care ai renunțat la job-ul din facultate pentru a te dedica voluntariatului a fost un punct cheie. Vei vedea odată cu vârsta. Experiența ta profesională o să crească foarte mult, dar încă oamenii te vor lua pentru ce ești tu. Pentru cum ești tu.

Vor veni și momente grele când îți vei pierde prieteni. Oameni cu care te vedeai toată viața alături, singura chestie pe care ți-o pot sugera acum e să fii cât de umil poți cu putință. Încearcă odată pentru totdeauna să te pui în locul persoanei cu care ai o ceartă și vei înțelege ce vrea să îți spună. Încetează din a fi încăpățânat cu tine însuți și cu cei din jur. Nu amăgi. Oamenii vin și pleacă, vei înțelege ce înseamnă o prietenie adevărată până acum, vei avea toate contextele pe care le poți avea până acum să întâlnești oamenii care îți vor fi aproape, pe unii dintre ei i-ai întalnit deja.

Vei întâlni o fată care la început o să fie așa cum n-ai mai întâlnit. O să pară absolut tot ce-ți puteai dori de la o fată, în special acel zâmbet care te înmoaie. Și o să ajungeți până la cer, apoi până la lună și veți cădea. Vei suferi, însă vei trece peste… Vei fi suficient de matur să o faci. Apoi, o vei întâlni pe fata potrivită pentru tine. Exact așa cum îți imaginezi. Cu acea privire pe care o vei ține minte toată viața, cu zambetul care te va face și atunci când lumea e dărmată în jurul tău să vezi totuși o rază de speranță. Vei trece cu ea prin cele mai frumoase momente din viața ta. Vei fi cel mai fericit și ea cea mai fericită, aproape ca într-o poveste. Mai fericit ca niciodată. Să nu o aștepti, o să vină fix când te aștepți cel mai puțin.

Vreau să te las cu câteva sfaturi pe care sper să le iei în considerare:

  • Încearcă să rămâi complex. Dezvoltă la tine tot ce ține de complexitatea gândirii și nu te mulțumi niciodată cu puțin.
  • În fiecare zi încearcă să fii o persoană mai bună a ta. Apucă-te de tot ce ți-ai propus. Oricât de nebunesc ar fi. Doar apuca-te.
  • Încearcă să fii mai conectat la oameni. Cunoaște mai mult. Empatizează mai mult.
  • Rămâi la fel de ferm în argumentele tale și nu ezita să-ți spui punctul de vedere atunci când e nevoie.

Rămâi tu.

Nu te schimba pentru nimic și pentru nimeni.

Nu te pierde.

Cu emoție,
tu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s