Liniștea și simplitatea momentelor

Pe zi ce trece îmi dau seama tot mai mult care sunt lucrurile care contează cu adevărat în viață și cât de puține sunt momentele de care chiar ne bucurăm. Cred că, natura lor dată de simplitate e atuul perfect pe care îl au.

Acum câteva zile eram cu câțiva prieteni la munte, în Poiana Țapului la o cabană foarte mișto cu o priveliște care m-a făcut la 9 dimineața să mă gândesc la ce înseamnă să ai parte de momente de liniște în viața ta. Mă gândeam doar la faptul că în viață ca să fii fericit, chiar nu ai nevoie de multe și că, în general, lucrurile din viața noastră sunt simple, complexitatea lor e dată de deciziile pe care ni le asumăm. Mai mult sau mai puțin.

Mi se pare că, uităm adesea să ne bucurăm de simplitatea vieții. Trăim într-un moment în care lucrurile trec ca un glonț pe lângă noi. Acum, te întreb:

Când te-ai bucurat ultima dată de ceva minuscul?

O plimbare de exemplu. Un moment doar cu tine. O ieșire la teatru. O galerie nocturnă. Uite punctul meu de vedere aici, toate micile lucruri pe care le alegem să le facem sunt doar evenimente pasive ce nu ne impactează în vreun mod anume, dar de ce să nu le facem momente și experiențe?

Mă mai gândeam atunci dacă momentele de liniște sunt strâns legate de cele de pură fericire. Auzisem odată de la cineva mai deștept decât mine că fericirea pură ține 30 de secunde. Ei bine, nu știu dacă sunt total de acord cu asta, însă cred că, dacă dimineața îți iei câteva momente de liniște/fericire pură vei avea o zi complet schimbată.

Și uite, dacă liniștea ta și fericirea pură despre care spuneam mai devreme vin când te aștepți mai puțin, nu ezita să iei o pauză de la ce se întâmplă să te bucuri cu adevărat de acel moment. Și mai mult decât atât, liniștea ta poate însemna orice.

  • o plimbare în Herăstrău;
  • o melodie cântată la chitară alaturi de prieteni;
  • un concert la trupa pe care tu o iubești;
  • un dans cu persoana iubită noaptea pe stradă când sunteți doar voi;
  • o persoană.

Orice. Orice poate fi liniștea ta, doar să fii acolo când ea vine și să te bucuri de ea.

Mi-am adus aminte în timp ce scriam despre a te bucura de orice moment pe care îl trăiești indiferent de natura lui de o melodie, pe care mi-ar plăcea să o asculți, chiar dacă linia melodică nu o să-ți placă. Ascultă versurile!

Nu în ultimul rând, cred că ar trebui sa ne bucurăm mai mult de lucrurile pe care le avem. Acum. Aici.

C.P.🧐

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s