Starter pack pentru #influenkereală

Eram acum câteva zile în mașină și mă gândeam la toți influenkerii ăștia și cât de greu trebuie să le fie de pe o zi pe alta. Cum conduceam eu liniștit prin București mă gândesc: ,,Cine spune că a fi influenker nu e o meserie e doar gelos!” Pe bune… Gandește-te doar câte story-uri și poze trebuie să facă un influenker pentru a se menține relevant în Social Media.

După mă gândeam, câți așa-ziși influenkeri înțeleg într-adevăr cum funcționează Social Media. Băi, nu mi-a fost greu să îmi dau seama că toate sfaturile alea pe care le găsești la primul search sunt basically cam aceleași lucruri pe care le aplică și ei. Doar că, reach-ul lor nu este unul organic, ci doar un reach plătit.

Care e faza cu reach-ul organic? Well, gândește-te la Tik Tok, când apare un nou trend/dans/melodie virală este mult mai probabil să ajungi pe For You pentru că toți urmează tendința respectivă. Legat de reach-ul plătit, ei bine, tovarășii vietnamezi pentru 100$ îți fac un numar de câteva mii de followerși. Plus că, în momentul în care tu ai 850k followerși, iar la poze 30k like-uri… ceva nu prea merge, nu mai zic de cele 100 comentarii…

Ei ar spune că sunt hater. Băi, da. Chiar nu îmi plac oamenii care promovează ceva contrat valorilor morale, prin asta mă refer strict la modul că în momentul în care Gigica, 16 ani, influenkeră aspirantă cu simptome de vedetism vede la un influenker level 99 de exemplu o cremă pe care o recomandă din toată inima… că DOAR acea cremă te face să arăți așa… VAI, MOR ÎNCET! Sau sunt eu prost și nu doctorii ăia plasticieni te-au făcut să arați așa?

ACUM, STARTER PACK-UL DE INFLUENKER!

O dau din una în alta, însă pentru a devenit un influenker de succes mai ai nevoie și de tratamentul ăla pentru dinți Xenon, cum îmi place mie să le spun. Dacă dinții tăi nu se văd noaptea așa, mergi la următorul stomatolog arab pe care îl vezi pe la vedete. Acum, cu dinți Xenon nou-nouți mai ai nevoie și de kit-ul de haine de influenker. Cum care? Off-White și niște Versace Chain Reaction, însă pentru moment le cumperi așa de pe instagram, de unde apuci, că încă nu ai banii unui influenker level 99.

Bun, acum ai tot ce trebuie pentru a fi influenker. Ah, am uitat de nișa ta ca influenker. Dar nu ai nevoie oricum, ești cunoscut până la urmă. Ce contează ce promovezi atât timp cât intră banul. Toți te urmează. Toți aspiranții desigur, că și tu ai fost acolo cândva.

Legat de Social Media. Nici asta nu contează, acum că primești bani cu găleata de la multinaționale să le promovezi produsele, o să-ți găsești o persoană care are habar de algoritmii ce țin de Social Media. Nu are rost să te preocupi tu de acum de asta, nu vrem doar să pierdem o minte așa strălucită din cauza stresului că nu știe cum să combine culorile la un story.

Lăsând puțin gluma deoparte. Chiar îmi pare rău pentru Creatorii de Conținut sau Content Creatorii. De ce? Oamenii în general sunt atrași de scandaluri, cioce și alte banalități sociale, iar acești oameni chiar fac ceva mișto, diferit de ce fac restul, însă poate nu atât de cunoscuți.

Uite câteva exemple bune pe care să le urmărești pe Social Media: George Bonea și Cristian Șimonca (Otravă sau Blogu lu Otravă). Sunt mișto. Merită mai mult din punctul meu de vedere, caută și convinge-te singur.

Acestea fiind spuse, dragi influenkeri aspiranți, vă rog, nu mai fiți o copie lipsită de moralitate și ahtiați după bunuri materiale și faceți ceva bun. Arată în Social Media ceva diferit de ce am văzut până acum că nu vei fi niciodată mai popular decât Cheluțu dacă faci poze stâlpilor din parc!

C.P.🧐

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s