Românu’ în timpul Kuweit-19

Ce faci, neatinsule de Kuweit-19? Ești bine? Mă bucur. Știm amândoi că e o abureală să ne țină Oculta Mondială departe de grătare și Nuba.

Eu mă simt în siguranță. La o adică, cum să nu mă simt când atâția #influenkeri care acționează mai rău decât noi tinerii? Ah, da… Mai sunt și părerile ,,avizate”, gen Mugur Mihailescu (aka Garcea). Băi, nu zic că e un lucru rău să ai un punct de vedere diferit, înțeleg că ți-ai câștigat dreptul ăsta, dar ignoranța în fața unui virus care se răspândește atât de repede… Să nu uităm mai ales de ce spune domnul doctor Daniel Ceafă-Lată, expert în virusologie:

Băi, mă așteptam ca după relaxarea de la 15 iunie lucruri să mai ,,revină” la normal, dar nu să văd din nou mese full prin cluburi și vedete locale atacate pentru mesele din club. Nu blamez pe nimeni că se distrează, fiecare crede ce vrea, că există, că nu există Kuweit-19, însă arătați niște respect pentru doctori.

Probabil un alt motiv pentru care ei pleacă din țară… Ignoranța și indiferența cu care se tratează lucrurile mă îngrijorează puțin. De ce? Simplu. Nu vreau încă 3 luni de carantină, doar pentru că Daniel Ceafă-Lată nu a vrut să se protejeze și a pus Casa Manelelor pe primul loc.

Mi se pare important să înțelegem câteva lucruri în punctul în care sunt:

  1. Chiar dacă numarul de cazuri în raport cu testele făcute sunt mici, asta nu înseamnă că trebuie să ne-o luăm în cap. Așa că, mai stați în casă puțin și după bem la Casa Manelelor toți. Ce ziceți de asta?
  2. Nu ne FUCKING comparăm cu SUA. Mediul socio-economic poate în 2120 va fi aproape de cel de acolo acum și sistemul medical din România nu va atinge prea repede potențialul pe care îl are SUA. Ăia se îmbolnăvesc, ăia găsesc remediul. Am auzit în ultima vreme foarte multe discuții pe tema: ,,Ăăă, dacă exista Kuweit-19 ce era în SUA acum?🤓”… Ăăă, domnule expert în Kuweit-19, vă invit la A.T.I. la Matei Balș.
  3. Nimeni nu vorbește de vindecați. De ce? Păi nu prea vrei ca oamenii să se potolească mai mult decât e cazul. Din câte am văzut, în medie sunt atâția vindecați câți sunt noi infectați. Nu știu dacă e un lucru bun sau rău. Rămâne la latitudinea ta.
  4. Dacă ești tânăr și pentru tine Kuweit-ul nu reprezintă o problemă pentru că ești sănătos, gândește-te la cei de acasă. Ești responsabil moral pentru sănătatea celor din jurul tău și orice decizie ai lua tu, ia-o gândindu-te la cei mai vulnerabili dintre noi.

Așa că, domnule expert în Kuweit-19, amână puțin masa din Nuba. Nu pentru mine, pentru doctori. Ți-aș pune eu un tub de ventilație, doar că n-am trecut prin 8 ani (sau câți mai sunt acum) de medicină.

C.P.🧐

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s